اجرای رنگ مخصوص سنگ آنتیک

رنگ مخصوص سنگ

نام دیگر رنگ مخصوص سنگ، رنگ نما است. در دنیای امروزی هر آنچه در ذهن شماست امکانپذیر است! در صنعت ساختمان‌سازی نماهای جدیدی وارد شده است که کم کم جایگزین مصالحی مانند آجر و چوب می‌شود. نماهایی از جنس سنگ آنتیک و کامپوزیت و گاه شیشه که زیبایی منحصر به فردی دارد و از نظر هزینه نیز مقرون به صرفه‌تر از مصالح سنتی است. مولفه‌های زیادی در انتخاب نوع سنگ دخالت دارد اما رنگ مخصوص سنگ یکی از موارد بسیار مهم در زیبایی آن است.

رنگ مخصوص سنگ قابلیت اجرای سریع داشته و انتخابی بسیار عالی است. رنگ مخصوص سنگ علاوه بر سنگ آنتیک بر روی مدل دیگری از سنگ‌ها نیز اجرا می‌شود. سنگینی زیادی ندارد و خطرساز نیست. همینطور می‌تواند با پروتکل سنگ و شیشه نیز ترکیب شود و ظاهری جذاب به خود بگیرد.

مشخصات فیزیکی رنگ مخصوص سنگ

یکی از ویژگی‌های مهم این رنگ، مقاومت آن در برابر شرایط آب و هوایی است و همینطور در برابر گچی شدن نیز مقاومت زیادی دارد و ظاهر خود را از دست نمی‌دهد. در مناطق مرطوب استفاده از رنگ کمی مشکل‌ساز است اما رنگ سنگ نمای اکریلیک مات یکی از مواردی است که مقاومت خوبی در برابر رطوبت دارد. همچنین ضد اشعه‌ی یو وی بوده و موقعیت خاصی ایجاد می‌کند. از سوی دیگر قابلیت اجرا در طیف رنگ‌های مختلف را نیز دارد. از نظر هزینه، در تولید و طراحی آن صرفه‌جویی صورت گرفته است. اجرای آن آسان است و پایداری طولانی دارد. این رنگ‌ها با چسبندگی بالایی همراه هستند و بر روی سطوح نما پوشش خوبی ایجاد می‌کنند.

میزان نفوذ‌پذیری رنگ مخصوص سنگ آنتیک بسیار بالا بوده و سبب می‌شود که از تجمع بخارات جلوگیری شود و همینطور اجازه‌ی تنفس به دیوار داده می‌شود و رطوبت نیز به حداقل می‌رسد. رنگ‌ها در برابر بخار آب نیز خاصیت لایه‌ای خود را از دست می‌دهند و شاید کیفیت اولیه را نداشته باشند.

این مطلب را هم بخوانید: استفاده از سنگ مصنوعی در نمای داخلی

ویژگی رنگ مخصوص سنگ این است که پس از اجرا به صورت مات بوده و یک بافت ابریشمی ایجاد می‌کند به طوری که قابلیت تمیز شدن دارد. سنگ‌ها ترک بر نمی‌دارند، پوسته نمی‌شوند و همینطور از زیرسازی نیز جدا نمی‌شوند. سنگ‌ها ضد کپک و قارچ هستند و آلودگی ایجاد نمی‌کنند.

رنگ مخصوص سنگ

مشخصات فنی رنگ مخصوص سنگ

رنگ مخصوص سنگ دارای پوشش مات شکل بوده و از سوی دیگر مقاومت شیمیایی ساختمانی خوبی دارد و در برابر مواد اسیدی و قلیایی اتمسفر مقاوم است و همینطور در برابر نمک‌های موجود در مصالح ساختمانی نیز مقاومت خوبی دارد.

مقاومت حرارتی رنگ مخصوص سنگ تا حدی مناسب است اما اگر سطح مورد نظر در معرض حرارت‌های زیاد مانند کوره قرار بگیرد هرگز انتخاب خوبی نخواهد بود.

مقاومت خوبی در برابر آب دارد به طوری که رطوبت هوا در آن تأثیر بدی نمی‌گذارد. روش اجرای رنگ مخصوص سنگ هم با استفاده از قلم‌ مو بوده و هم از غلطک و اسپری و … استفاده می‌شود به طوری که نتیجه‌ی کار بسیار تمیز است.

برای اجرای رنگ نیاز است که سطح تمیز و خشک باشد و آلودگی آن نیز برطرف شده باشد. در صورت وجود رنگ‌های کهنه نیاز است که سطح در ابتدا سمباده زده شود و رنگ اجرا شود. پیش از استفاده می‌بایست از پرایمر مخصوص استفاده شود.

30 دقیقه زمان لازم است تا خشک شدن سطحی رنگ صورت بگیرد. برای خشک شدن عمقی در حدود 4 الی 8 ساعت زمان نیاز است و البته که دما و رطوبت محیط در این مدت زمان تاثیر زیادی دارد. ضخامت فیلم تر به میزان 85 الی 100 میکرون بوده و ضخامت فیلم خشک آن نیز 50 الی 60 میکرون است. این رنگ‌ها تا حدی امکان رقیق شدن دارند به طوری که با استفاده از غلطک و قلم مو این شرایط اجرا می‌شود.

رنگ مخصوص سنگ

نکات مهم در خصوص اجرای رنگ مخصوص سنگ

برای تغییر رنگ سنگ آنتیک می‌بایست عوامل حرارت و زمان در نظر گرفته شود. بهتر است میزان ناخالصی آهن و همینطور میزان اعمال حرارت در زمان‌های مختلف محاسبه شود. از سوی دیگر سنگ‌هایی که دارای یک بافت هستند اما دارای رنگ‌های مختلفی هستند می‌بایست کنار هم گذاشته شود و سپس پروسه رنگ‌آمیزی صورت بگیرد.

سنگ‌های تزئینی که دچار هوازدگی سطحی می‌شوند و یا مشکل اختلاط رنگ دارند می‌توانند به واسطه‌ی ثابت کننده‌ی رنگ به شکل یک دست در آیند. در صنعت سنگ تزئینی اجرای رنگ باید به دقت صورت بگیرد. از سوی دیگر تنوع رنگ مخصوص سنگ محدودتر است به طوری که شاید در ابتدا چندان متنوع به نظر نرسد.

این مطلب را هم بخوانید: نگاهی به روش نصب سنگ آنتیک

پیش از اینکه رنگ‌آمیزی آغاز شود نیاز است که سوراخ و شکستگی موجود در سطح سنگ برطرف شود و از محصولات بتنی در آن استفاده شود. رنگ مخصوص سنگ آنتیک رنگی است که خاصیت یک‌دست داشته باشد و یکپارچگی در آن مشهود باشد. از سوی دیگر زوایای دیگر این سنگ‌ها می‌بایست به شکل حرفه‌ای رنگ‌آمیزی شود. برخی از سنگ‌های آنتیک به صورت مصنوعی طراحی شده‌اند و از مقاومت پایین‌تری برخوردار هستند. به این ترتیب رنگ مخصوص این سنگ‌ها شاید نتیجه‌ی دلخواه را نداشته باشد و رنگ با کمی ریزش همراه باشد. از سوی دیگر قالب‌گیری این سنگ‌ها نیز اهمیت زیادی دارد. در خرید رنگ می‌بایست به نوع سنگ دقت شود.

One thought on “اجرای رنگ مخصوص سنگ آنتیک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *