طراحی نمای داخلی ساختمان

طراحی نمای داخلی ساختمان

طراحی نمای داخلی ساختمان در معماری امروز بسیار موثر است. با توجه به اینکه در حال حاضر زندگی شهری پیشرفت کرده و افراد زمان زیادی را در فضاهای مسقف می‌گذرانند، طراحی نمای داخلی ساختمان‌های اداری و مسکونی تاثیر بسیار زیادی در عملکرد روانی و فیزیکی افراد به جای می‌گذارد. برای اطلاع افراد عادی باید گوشزد کنیم که طراحی داخلی ساختمان تنها شامل فضای داخلی نمی‌شود. بلکه شامل طراحی لابی، راه پله، طراحی فضای سالن و پذیرایی، باکس آسانسور، سرویس‌های بهداشتی، اتاق خواب‌ها، اتاق خواب کودکان و روف گاردن هم می‌شود.

مفهوم طراحی نمای داخلی ساختمان

همانطور که قبلا اشاره کردیم طراحی داخلی نمای ساختمان مفهوم گسترده‌ای دارد و قصد داریم انواع مختلفی از آن را معرفی کنیم.

طراحی نمای داخلی ساختمان با دکوراسیون داخلی تفاوت دارد اما در برخی مواقع افراد مبتدی این دو رشته را با همدیگر اشتباه می‌گیرند. برای آشنایی افراد باید بگوییم طراحی نمای داخلی ساختمان بر عهده‌ی کسی است که فعالیت آن بسیار به مهندسان معمار شباهت دارد. همانطور که می‌دانید مهندسان معمار وظیفه‌ی تزیین نمای بیرونی ساختمان را دارند. همچنان که طراحان داخلی همین وظایف را در قبال قسمت‌های داخلی ساختمان بر عهده دارند.

طراحان داخلی سعی می‌کنند که با برنامه‌ریزی در راستای زیبایی، همه‌ی فنون و تخصص خود را به کار بگیرند. این عملکرد باعث می‌شود از همه‌ی قسمت‌های ساختمان برای افزایش رفاه و زیبایی استفاده کنند. طراحان داخلی به دو شکل به فعالیت می‌پردازند. در وهله‌ی اول طراحان داخلی در زمانی به کار می‌پردازند که ساختمان در حال ساخت است. در این موقعیت این افراد از ابتدا و به شکل اساسی به طراحی نمای داخلی ساختمان می‌پردازند. ممکن است در برخی اوقات طراحان با مهندسان معمار برای ساختن پلان اولیه با یکدیگر همکاری کنند.

در برخی مواقع از طراحان داخلی زمانی کمک می‌گیرند که افراد تصمیم دارند به بازسازی فضای داخلی ساختمان بپردازند. در این هنگام برای عملکرد بهتر از طراحان کمک می‌گیرند.

در تعریف طراحی نمای داخلی ساختمان باید بگوییم که هنر دخالت زیادی در این حرفه دارد. افرادی که به این رشته علاقه‌مند هستند باید از روحیه‌ی خلاق و هنرمندی برخوردار باشند. افرادی که تمایل دارند در نمای داخلی ساختمان تغییراتی ایجاد کنند باید از این افراد کمک بگیرند.

طراحی نمای داخلی ساختمان

اجرای طراحی نمای داخلی ساختمان به شیوه‌های مختلف‌

طراحی نمای داخلی ساختمان به مجموعه‌ای از دانش و فنون و هنرهایی اطلاق می‌شود که بنا بر سلیقه‌ی مالک ساختمان انجام می‌شود. در حال حاضر استفاده از سنگ‌های طبیعی و مصنوعی آنتیک فضای جذابی را در فضای داخلی ساختمان به وجود می‌آورد. نکته‌ی قابل توجه در زمینه‌ی استفاده از این سنگ‌ها در فضای داخلی این است که با انواع سبک‌های مدرن و کلاسیک همخوانی دارد. در دنیای طراحی داخلی استفاده از یک دیوار با سنگ آنتیک طبیعی یا مصنوعی به عنوان یک گرایش محبوب مطرح می‌شود.

طراحی داخلی نمای ساختمان ایرانی در گذشته غالبا به شکل سفید و ساخته شده از گچ بوده که در درازمدت باعث کسالت و یکنواختی می‌شد. برخی از طراحان برای رفع این نقص پیشنهاد می‌کردند از استیکر و کاغذ دیواری استفاده کنند اما در طولانی مدت این راه حل هم جوابگو نیست. اما استفاده از دیوارهای دکوراتیو که با سنگ‌های طبیعی و مصنوعی تزیین شده‌اند می‌تواند فضای داخلی را تغییر دهد. این بافت در رنگ‌ها و طرح‌های مختلفی ارائه شده که در هربار مشاهده، جلوه‌ی متفاوتی پیدا می‌کند. امروزه طراحان داخلی برای ایجاد یک فضای متفاوت و فوق‌العاده در طراحی داخلی ساختمان از الگوهای هندسی منظم و نامنظم استفاده می‌کنند.

این مطلب را هم بخوانید: استفاده از سنگ مصنوعی در نمای داخلی

در حال حاضر برای ایجاد یک فضای متفاوت سعی می‌شود نماهای قسمت‌های مختلف را به اشکال متفاوت تزیین کنند که باعث برجسته شدن آن نقطه و زیباتر شدن فضای داخلی می‌شود. استفاده از سنگ‌ها و انواع آجرنماها برای نقاطی مانند شومینه، کفپوش و غیره محیطی نوین و زیبا را ایجاد می‌کند.

استفاده از دیوارهای آجری و المان‌های چوبی در نمای داخلی باعث می‌شود که فضایی زیبا و شیک برای ساکنین منزل ایجاد شود. استفاده از متریال‌های مختلف در نمای داخلی علاوه بر ایجاد زیبایی می‌تواند در جهت بهینه‌سازی مصرف انرژی و همچنین تثبیت نوسان‌های دما کاربرد داشته باشد. این مصالح می‌توانند در تابستان به خنک شدن فضا و در زمستان به گرمای محیط بسیار کمک کنند.

تفاوت طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی در چیست

تفاوت طراحی نمای داخلی و دکوراسیون چیست؟ همانطور که قبلا اشاره کردیم طراحی داخلی شاخه‌ای از مهندسی معماری است. افراد متخصص در این زمینه در ارتباط با مهندسی معماری آگاهی کاملی دارند. این افراد تحصیلات آکادمیک دارند در حالی که دکوراتورها تنها به کار چیدمان فضای داخلی می‌پردازند که نیاز به تحصیلات آکادمیک ندارد و به خلاقیت و هنر افراد وابسته است.

این مطلب را هم بخوانید: سنگ مصنوعی چیست و چه انواعی دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *