شاید برای شما هم سؤال باشد که سنگ مصنوعی چیست و چه تفاوتی با سنگهای طبیعی دارد؟ تاریخچهی تولید و ساخت سنگ مصنوعی چیست؟ ظهور سنگهای مصنوعی به اوایل دههی 1960 میلادی در ایالات متحده برمیگردد. در آن سالها سنگهایی تولید شد که اغلب ظاهرشان نشان میداد که مصنوعی هستند ولی به مرور و با تکامل و پیشرفت تکنولوژی، سنگهایی تولید شد که تشخیصشان از سنگهای طبیعی بسیار دشوار بود.
سنگهای مصنوعی مصالحی هستند که در ساختمانسازی و در دیوارهای داخلی، خارجی و … استفاده و جایگزین سنگهای طبیعی میشوند. ضخامت سنگ مصنوعی بین 2 تا 4 سانتیمتر است و طرحها و رنگهای مختلف و متنوعی دارد. به طور کلی در طراحی سنگهای مصنوعی از سنگهای طبیعی الهام و الگو گرفته میشود ولی اگر میخواهید بدانید که مهمترین تفاوتهای سنگ طبیعی با سنگ مصنوعی چیست، باید بدانید سنگهای مصنوعی از سنگ دانههایی به مراتب سبکتر ساخته میشود و همین مسئله هم موجب پایین آمدن وزن و قیمت آن در مقایسه با سنگهای طبیعی خواهد شد.
نحوهی استفاده از سنگ مصنوعی چیست؟
سنگهای مصنوعی معمولا با کمک چسبهای قوی و مخصوص بر روی سطوح عمودی مانند دیوارها نصب میشود. این سنگها سبک هستند و ضخامت کمی دارند؛ به همین دلیل هم با چسبهای مخصوص میتوان به آسانی آن را روی دیوارها و سایر سطوح نصب کرد.
عوامل ایجاد و وجود تنوع طرح و رنگ در سنگ مصنوعی چیست؟
عوامل بسیاری موجب شکل گرفتن ایدهی ساخت و تولید سنگهای مصنوعی و گسترش و محبوبیت آن شد که از جملهی آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1) پیشرفتها و ایجاد شدن تغییرهایی در صنعت ساختمانسازی و نوع مصالح مورد استفاده در آن
2) متنوع و مختلف شدن سلیقه و نیاز افراد به استفاده از طرحها و رنگهای جدید سنگ
3) قیمتهای مناسبتر و به صرفهتر
4) قابل حملتر و سبک بودن سنگها
5) فشار موجود بر روی بازار به دلیل تقاضای زیاد و کمبود سنگهای طبیعی در نتیجهی رشد جمعیت در سطح جهان
ترکیبات سازندهی سنگ مصنوعی چیست؟
سنگهای مصنوعی با ترکیب شدن مواد و عنصرهای مختلف و متنوعی در طرحهای زیبا، نماهای یک دست و رنگهای مختلف تولید میشود. در ترکیب ساختار این سنگها میتوان در صورت لزوم از اجزای صنعتی مانند قطعههای فلزی، قطعه سنگهای قیمتی و قدیمی، دانههای فسیلی و … استفاده کرد که هم سبب زیباتر و ویژهتر شدن این سنگها میشود و هم ویژگیهای خاص و کیفیت آن را افزایش خواهد داد.
بهترین زمان استفاده از سنگ مصنوعی چیست؟
در مواقعی که برای کاربردهای مهندسی موردنظر مانند ایجاد نما، نصب دیوارهای بیرونی و داخلی و … استفاده از سنگهای طبیعی مقرون به صرفه و یا کافی نباشد، میتوان از سنگهای مصنوعی استفاده کرد.
مهمترین مدلها و انواع سنگ مصنوعی چیست؟
سنگهای مصنوعی بسته به مواد تشکیلدهنده و کاربردشان به انواع مختلفی تقسیم میشوند که در ادامه به مهمترین آنها اشاره خواهد شد:
- مرمرهای مصنوعی
این دسته از سنگهای مصنوعی با روش ریختهگری درجا یا پیش ساخته و از سیمان و ماسههای گچی تولید میشود.
- باج سنگ
که سنگ شیمیایی نام دیگر آن است و میزان تراکم و فشردگی بافت آن حداقل 32 مگا پاسکال است. این سنگها زینتی و فانتزی هستند و از ترکیب شدن سیلیس و سیمان ساخته میشوند.
- بلوکهای بتنی
از این بلوکها در ساخت پلهها، اسکلهها، پنجرهها و… استفاده میشود.
- سنگ قیر
این سنگها در برابر جذب گرد و غبار مقاوم و عایق سر و صدا و آلودگیهای صوتی هستند و از ترکیب گرانیت و دیوریت ساخته میشوند.
این مطلب را هم بخوانید: نگاهی به انواع مدل های سنگ آنتیک
مهمترین ویژگیها و مزیتهای سنگ مصنوعی چیست؟
- کم بودن ضخامت
ضخامت سنگ مصنوعی در مقایسه با سختی و مقاومت بالای آن، بسیار کم است.
- سبکتر بودن
در مقایسه با سنگهای طبیعی، سنگهای مصنوعی بسیار سبکتر هستند و وزنشان برای هر مترمربع حدود 15 کیلوگرم است.
- متنوع و زیبا بودن طرحها
طرحهای این سنگها متنوع است و میتوان در ترکیب ساختشان از مواد گوناگونی مانند قطعههای فلزی، سنگی، فسیلی و… استفاده کرد. بنابراین در گروه سنگهای مصنوعی، برای هر سلیقهای طرحی وجود دارد. حتی در مواقع و کاربردهای خاص، افراد میتوانند طرح و رنگ موردنظر خود را به تولیدکنندهها سفارش دهند تا بر اساس نیاز و خواست آنها، سنگ مصنوعی تولید شود.
- ماندگاری زیاد
در ترکیب اغلب سنگهای مصنوعی از سیمانهای مرغوب استفاده میشود و همین مسئله موجب افزایش ماندگاری و عمر آنها برای مدتی حدود 30 سال خواهد بود.
این مطلب را هم بخوانید: انواع سنگ آنتیک نمای بیرون ساختمان