نمای ساختمان حکم اعتبار ساختمان را دارد و بیننده در نگاه اول به ظاهر ساختمان توجه میکند. اگر به گذشته دقت شود از کاشی به عنوان متریال پوششدهندهی ساختمان استفاده میشد. سرامیک نمای ساختمان در لیست سنگهای تزئینی کاربردی قرار دارد به طوری که یک فضای کلاسیک و مدرن ایجاد میکند.
اجرای سرامیک نمای ساختمان
وقتی سرامیک نمای ساختمان روی کار آمد، مقاومسازی بسیار بیشتر شد. استفاده از سرامیک نمای ساختمان به جای سنگ سبب میشود که طرحهای بیشتری ایجاد شود. سرامیک نمای ساختمان اغلب برای بخش بیرونی استفاده میشود و متریال مخصوصی دارد. جلوه و زیبایی به کار رفته در اجرای سرامیک نمای ساختمان به صورتی است که سبب میشود نمای ساختمان چند سالی جوانتر به نظر برسد. مقاومت سرامیک نمای ساختمان در برابر رطوبت و گرما بیشتر است به طوری که ساختمان را از هر نوع آسیب خارجی در امان نگه میدارد. سرامیک نمای ساختمان در مناطق سردسیر بیشتر استفاده میشود به طوری که سبب میشود آب کمتری جذب شود. این محصول به عنوان یک عایق ضد رطوبت محسوب میشود و برای مناطق شمالی و جنوبی که میزان رطوبت هوا زیاد است سبب میشود که رطوبت به فضای داخلی ساختمان نفوذ نداشته باشد.
این مطلب را هم بخوانید: معرفی مصالح ساختمانی جدید
روشهای نصب سرامیک نمای ساختمان
به طور کلی دو راهکار میتوان برای نصب سرامیک نمای ساختمان در نظر گرفت. روش نصب سرامیک با استفاده از موادی که معروف به ملات است، روشی قدیمی ولی پابرجا است. در این روش باید از سرامیکهایی استفاده شود که خاصیت جذب آب را دارند و از ملاتهای قدیمی در آن استفاده میشود. در صورتی که ساختمان مرتفع باشد، این روش دردسرهای زیادی دارد و ملات نمیتواند در جای اصلی خود قرار بگیرد. این روش کمی وقتگیر است و نیاز به دقت بالایی برای بخش اتصال ملات و سرامیک خواهد بود. از سوی دیگر وقتی ضربهی کوچکی به ساختمان وارد شود احتمال جدا شدن سرامیک از نما وجود دارد.
روش دیگر برای نصب سرامیکها استفاده از چسب است. این روش بسیار مرسوم است و جای دوغاب را گرفته است. مقاومت چسب مخصوص این کار بسیار زیاد است و به طور کلی سبب آبگریزی میشود. در این روش از ملات چسب سرامیک استفاده میشود و پرسلانهایی استفاده میشود که در برابر برودت هوا نفوذناپذیری خاصی دارند.
در صورتی که استفاده از ملات کار دشواری باشد، روش خشک انتخاب میگردد که در این روش از پیچ و مهره استفاده میشود که میبایست در جایگاه اصلی خود قرار بگیرد. در گام اول گیرهی آهنی روی ساختمان نصب میشود سپس سرامیک روی نما به گیرهها متصل شده و به واسطهی ابزار مشخص سوراخهایی روی دیوار انجام میشود، در این روش سرامیکها با فاصلهی کمی از هم قرار دارند.
نکات مهم اجرای سرامیک نمای ساختمان
بهتر است که در زمان نصب از مواد بندهای واترپروف استفاده شود که خاصیت ضد آب دارند و در نماسازی بسیار استفاده میشوند. این مواد سبب میشود که رطوبت داخل سیمان، پشت کاشی نفوذ نکند و در نهایت کنده شدن سرامیک به حداقل میرسد.
سرامیک نمای ساختمان به صورت حالتدار نیز وجود دارد که در این روش نیاز است که کاشیهای سایز کوچک روی هم قرار نگیرند و باید از اسکوپ استفاده شود تا اگر سرامیک کنده شد بروز خطر به حداقل برسد.
این سرامیکها بهتر است به رنگ روشن انتخاب شود. اغلب دارای چاپ دیجیتال هستند و در حضور آفتاب امکان تغییر دارند و در نهایت بهتر است که از رنگهای روشن استفاده شود تا میزان مات بودن و کدر بودن آن از بین برود.
اجرای سرامیک نمای ساختمان به صورت خشک
به مواد کانی که خاصیت غیر فلزی دارند سرامیک گفته میشود. سرامیکها در دو مدل سنتی و پیشرفته دستهبندی شدهاند. سرامیک خشک نما در لیست سرامیکهای پیشرفته قرار میگیرد و به حالت اکسترودی تولید میشود. سرامیک خشک نما در واقع موادی نو هستند و از پیچیدگیهای فناوری خاصی در آن استفاده شده است. سرعت اجرای سرامیک خشک نما بالا است و سر و صدا ایجاد نمیکند و همینطور ضایعات ساختمانی نیز ایجاد نمیکند. اتلاف انرژی کمتر میشود و به سادگی اجرا شده و برای ساختمانهای مرتفع نیز گزینهی خوبی است.
زیرسازی درست و استاندارد برای اجرای سرامیک خشک بسیار مهم است. ضخامت سرامیک و همینطور مواد به کار رفته در آن اهمیت زیادی دارد. سرامیکهای خشکی در مدل توپر وجود دارد که بیشتر خاصیت سرامیک خشک پرسلانی دارد یعنی جذب آب در آن بسیار کم صورت میگیرد. از سوی دیگر سیستم اجرایی مخصوصی دارد و از استانداردهای جهانی دقیقی در آن استفاده شده است و به واسطهی نمایان و غیر نمایان بودن طراحی گزینه مناسبی محسوب میشود.
روشهای نمایان و غیر نمایان برای اجرای سرامیک نمای ساختمان وجود دارد. در روشهای نمایان قطعات اتصالی قابل رویت هستند و سرعت نصب بالایی داشته و از نظر سازه سبک هستند.
سیستمهای غیر نمایان از براکتهای مخصوصی استفاده میکنند و هیچ یک از قطعات اتصال در آن قابل رویت نیستند. نوع مصالح به کار رفته باید ارزیابی شود و زیرسازی به صورتی باشد که با محیط تطابق داشته باشد. چهارچوبی که اجرا میشود براساس اتصالات ارزیابی میشود و موقعیت ضخیم و با دوامی دارد. متریالهای زیرسازی به کار رفته در این سرامیکها نیز بسیار مهم است و سبب خوردگی نمیشود.
این مطلب را هم بخوانید: طراحی نمای داخلی ساختمان